Navdušenje nad Italijo, ki se trese

Foto: Žurnal24 Sabina Guzzanti je za film potrebovala veliko poguma. (Foto: Reuters)
Italijanska režiserka Sabina Guzzanti je po predvajanju njenega filma Draquila: Italija, ki se trese v Cannesu požela stoječe ovacije.
Oglej si celoten članek

Guzzantijeva v filmu prikazuje delovanje italijanskega premierja Silvia Berlusconija in njegove napačne ukrepe ob odpravljanju posledic potresa, v katerem je umrlo 300 ljudi, več kot 60 tisoč pa jih je ostalo brez domov. V filmu režiserka namiguje, da je Berlusconi katastrofo izkoristil za popravljanje javnega mnenja o njem po mnogih spolnih škandalih.

Povabilu v Cannes se ni odzval italijanski kulturni minister Sandro Bondi, ki meni, da film žali resnico in vse Italijane.

Režiserka Sabina Guzzanti je priznala, da je za snemanje in odkrivanje resnic o delovanju italijanske vlade potrebovala veliko poguma, a je zdaj vesela, da je film tako dobro sprejet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.