Nasmejala nas bosta Pripravnika

Foto: Kolosej Pripravnika Foto: Kolosej Pripravnika Foto: Kolosej Pripravnika Foto: Kolosej Pripravnika Foto: Kolosej Pripravnika
Konec junija v kinematografe prihaja komedija Pripravnika.
Oglej si celoten članek

V poletni komediji Pripravnika (The Internship) prodajalca Billy (Vince Vaughn) in Nick (Owen Wilson) zaradi digitalizacije ostaneta brez službe, brez kariere. Dokazati hočeta, da nista še za staro šaro, in si z leporečenjem priskrbita pripravništvo pri Googlu.

A vstop v to utopijo je zgolj pol bitke: zdaj se morata pomeriti s skupino najelitnejših in tehnično najbolj podkovanih genijev v državi, da dokažeta, da v sili še hudič… sam sebe na novo izumi. Film je nadvse primeren za današnji čas, vse več ljudi ostaja brez službe. Pri raziskovanju te žgoče resničnosti je film predvsem upanja polna zgodba, začinjena s humorjem in idealizmom, pri tem pa razgrinja tančico Googlovega inventivnega čarodejstva ter razkriva njegovo dinamično in revolucionarno tehnološko kulturo.

Režiser Levy in scenarist Vaughn sta pod Googlovim vodstvom zadela bistvo edinstvenega podjetniškega duha podjetja. Kot pravi Levy, so googlovci "scenarij obogatili s podatki o Googlovi kulturi in delovnih prostorih, omogočili so nam dostop do svojega kampusa, pomagali pri avtentičnosti scenografije, rekvizitov in tehnoloških izrazov." Izrazov, kot je googlavost (v izvirniku Googliness), ki označuje poglavitno lastnost, da sploh delaš pri Googlu. Kot razlaga Levy, "pomeni moralno načelnost, inventivno razmišljanje, natančnost in srčnost."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.