Našli lobanjo "Nezemljana“

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Na mehiškem pokopališču so našli lobanjo, ki je zelo nenavadne oblike.
Oglej si celoten članek

Mehiški arheologi so so v manjši vasi Onavas presenečeni naleteli na okostnjaka, čigar lobanja je močno spominjala na lobanjo Nezemljana. Gre za tisoč let staro okostje in prvo, ki kaže na to, da so lobanje spreminjale obliko.

"Deformacija lobanje v kulturah je ločevala določeno družbeno skupino od druge," je povedala arheologinja Cristina Garcia Moreno.

V množičnem grobišču so našli skupaj okostje 25 ljudi, med njimi jih je imelo trinajst namerno spremenjeno lobanjo, pri petih pa so opazili spremenjeno zobovje. Najdbe nakazujejo, da je šlo na tem področju za mešanje različnih skupin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:55 20. December 2012.

    Spet si izmišljate bedarije! Če še niste kakšne druge knjige prebrali kot kopiranje od amijev, vam povem, da so otrokom, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.