Naša glasbenica pri 50-ih še vedno vroča

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Balzam za ušesa in paša za oči!
Oglej si celoten članek

Tanja Zajc Zupan, naša najbolj slavna citrarka, letos praznuje že 30. obletnico glasbene kariere, ki jo bo septembra obeležila tudi z velikim koncertom v Cankarjevem domu. Tanja je tako rekoč pionirka na svoj področju, saj je ljudski instrument ponesla na nivo popularne glasbe in tri desetletja polnila dvorane po Sloveniji. 

"Skozi leta je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven, citre pa je predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Prva je začela igrati citre v stoje, na citrah pa si je omislila in namestila tudi dodatno 'Tanjino struno', ki ji omogoča večji tonski razpon," piše na njeni spletni strani.

Tanja je 15. marca dopolnila 50 let, njena postava pa jih očitno praznuje šele 30, saj je glasbenica še vedno videti fantastično. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.