Naš igralec v resnici doživljal zlorabe, ki jih je igral v filmu

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sinoči so v Ljubljani premierno prikazali film Šepet metulja režiserja Alena Pavšarja, ki je glavno vlogo dodelili igralcu z avtizmom.
Oglej si celoten članek

Ne gre le za pogumno potezo Pavšarja, Ali Ogrizek je vlogo tako odlično interpretiral, ker se je v realnem življenju s podobnimi situacijami soočil tudi sam. Šepet metulja je namreč zgodba o Janu, 17 let starem navdušencu mehatronike, genijalcu in avtistu, ki mu napredovanje želijo preprečiti  neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev, in na njegove sposobnosti ljubosumni sošolci. Zgodba o Janu je zgodba o današnjem šolskem sistem, ki skoraj pregovorno ne podpira učencev, ki so "izven okvirjev" in pasteh odraščanja, če nisi "zlit z množico". Je zgodba, ki so jo navdihnili resnični dogodki.

Ogrizek, ki je upodobil Jana, pa je podobne krivice kot glavni junak, izkušal tudi sam. "Moja izkušnja s profesorji v šoli je bila podobna kot v filmu, skoraj ista. Prav tako izkušnje s sošolci, na začetku je bila malo slabša izkušnja, a sedaj ko je film zunaj, so si ga prišli ogledat," je za Žurnal24 povedal Ali, ki je izjemno srečen, da je dobil tako lepo priložnost. Bolj kot z igralstvom se trenutno želi ukvarjati z montažo, a si pušča odprte možnosti. 

Igralec pa je na premieri filma doživel tudi presenečenje, ki je izzvalo solze sreče. Kakšno, preverite TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.