Naravna barvila za pirhe

Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi Foto: Profimedia pirhi
Velika noč in pirhi. Bi letos namesto kupljenih barv raje preizkusili naravne?
Oglej si celoten članek

Postopek barvanja je v obeh primerih enak: Litru vode primešajte dve žlici kisa. Počakajte, da tekočina zavre, nato ji dodajte "naravna barvila", zmanjšajte ogenj in pustite vreti približno pol ure. Ko se barva ohladi, vanjo namočite kuhana jajca. 

Barva za rumene pirhe: Vodi dodajte tri žlice kurkume. Rumene pirhe boste dobili tudi, če boste jajca namakali v vroči vodi z limoninimi ali pomarančnimi olupki. 

Za rožnate pirhe: Narežite približno 800 gramov rdeče pese in jo dodajte vroči vodi. 

Za modre pirhe: Modro barvo boste dobili s pomočjo borovničevega soka ali vijoličnega zelja. Če boste uporabili zelje, ga najprej (približno 600 gramov) na drobno nasekljajte. V tej kopeli jajce namakajte vsaj pol ure. Če želite temnejšo modro barvo, jajca v barvi v hladilniku pustite čez noč.

Zelene pirhe boste dobili, če boste kot barvilo uporabili špinačo, rdeče pa, če jih boste namakali v brusničnem soku, teranu ali vodi z olupki rdeče čebule.

Za rjavo barvo uporabite orehove olupke ali črno kavo, za rumenozeleno pa olupke jabolka (sorta zlati delišes).

Barva sivke: Uporabite grozdni sok ali cvetove vijolic, ki jim dodate malo limoninega soka.
 
So enobarvni pirhi preveč dolgočasni? Za vas smo zbrali še nekaj idej, ki si jih lahko ogledate v zgornji galeriji. 
 
 
 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.