Napake pri kuhanju z maslom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Z maslom lahko obogatimo okus marsikatere jedi, če upoštevamo nekaj osnovnih pravil.
Oglej si celoten članek

Maslo mora biti prave temperature, da jed uspe. Kakšna je prava temperatura, je odvisno od tega, kaj bomo pripravili. Če morate stepsti maslo in sladkor, mora biti maslo zmehčano, ne sme pa biti stopljeno. Če je maslo stopljeno, pecivo ne bo tako mehko. V nekaterih receptih zahtevajo, da se uporabi stopljeno maslo in jajca. Preden maslo in jajca zmešate, naj se maslo malce ohladi. 

Maslo lahko nadomestite z drugimi sestavinami, kot je kokosovo olje. Zavedajte se, da bo jed verjetno imela drugačen okus. Zatekajte se k receptom, pri katerih so drugi že preizkusili razne nadomestke. Mogoče pa boste v drugačnem okusu uživali. 

Maslo ni idealno za kuhanje pri visokih temperaturah, saj se zaradi mlečne sestave hitreje prismodi. Nevarnosti se boste izognili tako, da boste mesu, morskim sadežem in zelenjavi dodali maslo, ko bodo že skoraj kuhani. Zrezke ali piščančje meso lahko popečete na prečiščenem maslu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.