Kaj pa lahko pri kuhanju testenin naredimo narobe? Kar nekaj stvari … Preberite, čemu se je treba izognite, če želite gostom postreči s popolnimi testeninami.
1. Uporabljate premajhen lonec/ V loncu je premalo vode
Če je v loncu premalo vode, se bo temperatura vode takoj spustila, ko boste v lonec usuli testenine. To bo podaljšalo čas kuhanja, obstaja pa tudi velika verjetnost, da bodo testenine zaradi tega bolj "gumijaste“.
Koliko vode je dovolj? Na 100 gramov testenin je treba v lonec naliti liter vode.
2. V vodo ne daste soli
Sol bo izboljšala okus, poleg tega pa poskrbela, da testenine ne postanejo lepljive. V večji lonec zato usujte vsaj eno jedilno žlico soli, ampak šele po tem, ko začne voda vreti.
3. Testenine splaknete z mrzlo vodo
Voda bo s testenin odplaknila škrob in tudi sol.
4. Vodo zavržete
Voda, v kateri ste kuhali testenine, nikar ne zlijte v korito, ampak jo uporabite za pripravo omake.
5. Testenine prehitro usujete v vodo
Voda mora zavreti, sicer bodo testenine "gumijaste“ in lepljive.
6. Med kuhanjem pozabite na mešanje
Če testenin med kuhanjem, to je še zlasti pomembno čisto na začetku, ne boste dobro premešali, se bodo zlepile.
Samo da se ve pojme nimate , kajti v vrelo vodo se doda olje , da se špageti niso pocasti …