Namigi za odlične pustne krofe

Foto: jazkuham.si Osnovni recept za domače krofe Foto: jazkuham.si Krofi z vanilijevo kremo Foto: jazkuham.si Ameriški krofi s punčem in čokolado Foto: jazkuham.si Krofi s cimetom, vanilijo in sladkorjem
Pust je pred vrati, in ker so domače pustne dobrote najslajše, z vami delimo nekaj namigov za slastne grižljaje.
Oglej si celoten članek

Če se peke krofov še nikoli niste lotili, nič za to. Opogumite se, v galeriji izberite recept, ki vas prepriča, in upoštevajte namige, s katerimi bodo krofi ali flancati še slajši.

Predtesto za dobro osnovo

Ne glede na to, ali uporabite svež ali suh kvas, pred pripravo testa tega preizkusite oziroma pripravite kvasec. Kvas v skodelici z malo mlačne vode zmešajte  z žlico moke in sladkorja, pokrijte s krožnikom ter pustite vzhajati.

Maščoba

Za pripravo krofov uporabljajte le dobro maščobo. Izberite kokosovo maščobo, strnjeno kikirikijevo olje, sojino olje ali repično olje.

Jajca

Več rumenjakov ko boste uporabili, bolj krhko bo testo in krofi bodo imeli lepšo barvo.

Nadev

Tradicionalno so krofi najboljši z marelično marmelado, seveda pa lahko uporabite takšno, ki vam je najbolj všeč, pazite le, da izberete malce tršo – tako med peko ne bo ušla iz krofa. Tudi krofi z vaniljevo ali čokoladno kremo so odlični.

Za piko na i

Testu lahko za boljšo aromo primešate še malo ruma in limonine ali pomarančne lupinice.

Oblikovanje

Krofe lahko oblikujete kar z rokami ali s pomočjo modelčkov. Če se odločite za ročno oblikovanje, manjše koščke med dlanmi oblikujte v krogle in jih nato narahlo sploščite. Pri oblikovanju z modelčkom pa boste potrebovali dva modelčka – večjega in manjšega. Pri tej tehniki testo najprej razvaljajte na za prst debelo in izrezljajte večje kroge, jih polovico napolnite z marmelado, prekrijte s preostalimi krogi, robove potlačite s prsti in nato krofe še enkrat izrezljajte s pomočjo manjšega modelčka.

recepte za slastne pustne dobrote poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.