Namesto mesa bučkin zavitek

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za spremembo dajte meso z jedilnika in si privoščite bučke.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za testo:

  • 250 g moke
  • sol
  • 4 jedilne žlice olja
  • (ali kupljeno testo)

Za nadev:

  • 500 g bučk
  • 1/2 pora
  • 100 g ovčjega sira (čvrst, npr. feta sir)
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper (sveže mleti)
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja

Drugo:

  • stopljeno maslo (za premaz)
  • črna kumina (za posip)

Priprava:

  1. Za pripravo testa za bučkin zavitek damo v posodo moko, sol in 3 jedilne žlice olja. Postopoma vmešamo 125 ml mlačne vode. Testo gnetemo, dokler se ne odlepi od posode. Premažemo ga z oljem in pustimo pokritega počivati 30 minut.
  2. Za nadev operemo in osušimo bučke, odstranimo peclje ter narežemo na 1 x 1 cm velike kocke. Por narežemo na tanke obročke. Česen olupimo in fino nasekljamo, ovčji sir narežemo na kocke.
  3. V ponvi segrejemo olje ter prepražimo por in kocke bučk. Dodamo česen in ga na kratko popražimo. Odstavimo ter dodamo kocke sira. Solimo in popramo.
  4. Na pomokani površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika. Kupljeno testo pripravimo po navodilih na embalaži. Z nadevom iz bučk premažemo spodnjo tretjino testa. Zvijemo v zavitek in damo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pri tem pazimo, da so robovi testa obrnjeni navzdol. Premažemo s stopljenim maslom in posipamo s črno kumino.
  5. Bučkin zavitek pečemo približno 20 minut pri 200 °C.

Nasvet:

Za pripravo sladkega bučkinega zavitka zmešamo skuto, sladkor in vaniljev sladkor ter po želji dodamo malo cimeta. Liste testa premažemo s stopljenim maslom, posipamo z drobtinami, namažemo z nadevom in dokončamo, kot je opisano v receptu.


VEČ JEDI Z BUČKAMI NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.