Najdražja nova vinska etiketa

Foto: Žurnal24 2200 evrov za novo vinsko etiketo
Nova Krugova etiketa Clos d'Ambonnay naj bi dosegla ceno okoli 2200 evrov, kar pomeni najvišjo ceno za novo vinsko etiketo vseh časov.
Oglej si celoten članek

Vse odkar so leta 1983 pri eni najprestižnih šampanjskih hiš Krug (danes del imperija LVMH) dali na trg Krug Rose, je bila najbolj skrbno varovana skrivnost hiše ta, da pripravljajo novo penino, ki bo še bolj ekskluzivna in še dražja kot njihov ''paradni konj'' Clos du Mesnil, brut, blanc de blanc (bela penina iz belega grozdja), katerega steklenica stane okoli 550 evrov (letnik 1996).

Nova Krugova etiketa z imenom Clos d'Ambonnay naj bi, vsaj tako ugibajo, čeprav pri Krugu tega ne želijo komentirati, dosegla ceno okoli 2200 evrov, kar pomeni najvišjo ceno za novo vinsko etiketo vseh časov. Gre za prvo Krugovo penino, narejeno po principu blanc de noir (bela penina iz rdečega grozdja), katere grozdje prihaja iz istoimenske lege, ki se razprostira na vsega 0,65 hektara, in ki jo je navdihnil Clos du Mesnil, ki ga donegujejo le v izrednih letnikih, enako kot bodo to storili z Clos d'Ambonnay. Tako bo prvi letnik Clos d'Ambonnaya letnik 1995, ki prihaja na trg pomladi 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.