Naj se barva avtomobila prilega vaši obleki

Foto: Žurnal24 Prihodnost bo menda zelo pisana.
Niste zadovoljni z barvo vašega vozila? Nič lažjega, pritisnite na gumb in si jo po želji spremenite.
Oglej si celoten članek

Morda je to donedavna zvenelo kot znanstvena fantastika, saj vsi dobro vemo, da je za spremembo barve avtomobila potrebnih veliko delovnih ur avtoličarja in predvsem našega denarja. Nova tehnologija pa bo morda nekoč omogočala, da se bo zunanjost avtomobila prilagajala našim željam z enostavnim pritiskanjem na gumb.

Variabilna barva, kot se ji reče v strokovnem žargonu, deluje nekako takole: pred barvanjem avtomobila karoserijo premažejo s posebno polimersko prevleko, v kateri so paramagnetski železo-oksidovi delci. Ko skozi prevleko spustimo električni tok, železovi delci spremenijo svoj položaj, kar povzroči spremembo odboja svetlobe in s tem barve vozila. Ko avtomobil ne deluje, je njegova osnovna barva bela.

Če bo takšna tehnologija prešla med serijske proizvajalce vozil, utegnejo torej biti parkirišča precej enolične barve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.