Naj komik je Uroš Kuzman

Foto: Facebook
Foto: Facebook
V velikem finalu Stand up komika leta so izbrali naj komika.
Oglej si celoten članek

Tekmovanje, ki je letos prvič potekalo v kinu Komuna, je vodil Jonas Ž. Najboljši nastop je imel po mnenju strokovne žirije, občinstva v dvorani ter s Facebooka Uroš Kuzman, ki je za nagrado prejel potovanje v London za dve osebi z ogledom stand up šova znanega komika in električno kolo Fura. Zahvalil se je vsem za oddane glasove ter za nagrado, ker pa je iz Velenja, je kolo poklonil v dobrodelne namene. Drugi je bil Aleš Novak, tretje mesto pa je zasedel Stefan Šumanac.

Komiki so se, kot običajno, dotaknili trenutnih notranjepolitičnih dogodkov, od kritiziranja vlade in predsednika vlade Janeza Janše, do kardinala Franca Rodeta in njegovega morebitnega sina ter korupcije in policije. Tem o seksu pri komikih nikoli ne manjka, govora je bilo o kondomih, vzdržnosti in nezaželjeni nosečnosti, pa tudi istospolnih porokah. Kot je značilno za stand-up komike, je bilo moč slišati tudi nekaj sočnih besed in kletvic, občinstvo pa so nekateri nasmejali do solz.

Finalistom se je na odru pridružil tudi posebni gost finalnega večera, lanskoletni zmagovalec Dušan Tomić-Dule.

V finalu se jih je borilo deset

Nadobudni komiki so v prvi polovici leta oddali svoj video na Facebooku. Deset najbolj vščekanih se je kvalificiralo za predizbore. V vsakem izmed treh predizborov so bili izbrani 3 finalisti: enega je izbrala strokovna žirija, enega občinstvo v dvorani, tretji pa je zbral največ glasov na Facebooku. V velikem finalu se je pomerilo 10 kandidatov: 9 finalistov, med katerimi so bili Stefan Šumanac, Aleš Novak in duo Nejc Sedej-Aleš Lapajne iz aprilskega predizbora, Iva Laćan, Igor Djilas in Tomaž Časerman iz majskega, Uroš Kuzman, Francesco Soto Bravo in Žan Papić iz junijskega predizbora, ter tako imenovani lucky loser (srečni poraženec) po izboru žirije – Vesna Kovač.

Tudi občinstvo v dvorani je imelo možnost sodelovati v nagradni igri za darilni paket Flegma in prek Twitterja deliti svoje komentarje na zidu Twitterja, ki je bil viden na velikem platnu v dvorani. Tvitali so lahko tudi tisti, ki so finale spremljali v živem prenosu prek spleta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.