Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:
- 12 surovih neolupljenih kozic,
- 1 strok česna,
- 2 žlici sojine omake,
- 150 g češnjevega paradižnika,
- 12 manjših lovorovih lističev,
- 100 g mešane listnate solate,
- 4 žlice olivnega olja,
- 2 žlici kisa,
- sol, poper.
Priprava
Kozice splaknite, osušite in jim odstranite lupino. Olupljeni česen izstisnite v skledo, v katero ste dodali olivno olje; dodajte sojino omako in premešajte. V tej marinadi kozice marinirajte približno eno uro.
Paradižnik oplaknite in osušite. Kozice poberite iz marinade in izmenično s paradižnikom in lovorom nataknite na nabodala. Ta pecite v ponvi na vsaki strani približno dve minuti. Nato jih odstranite in začinite s soljo ter poprom.
Solato očistite, operite in osušite. Zmešajte sol, poper, kis in preostalo olje. Solato pokapajte s prelivom in ponudite z nabodali.
Dober tek!