Nabodalca s kozicami in paradižnikom

Pripravite si preprosta nabodalca s kozicami in paradižnikom in se spomnite na sproščujoči poletni dopust ...
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 12 surovih neolupljenih kozic,
  • 1 strok česna,
  • 2 žlici sojine omake,
  • 150 g češnjevega paradižnika,
  • 12 manjših lovorovih lističev,
  • 100 g mešane listnate solate,
  • 4 žlice olivnega olja,
  • 2 žlici kisa,
  • sol, poper.

Priprava
Kozice splaknite, osušite in jim odstranite lupino. Olupljeni česen izstisnite v skledo, v katero ste dodali olivno olje; dodajte sojino omako in premešajte. V tej marinadi kozice marinirajte približno eno uro.

Paradižnik oplaknite in osušite. Kozice poberite iz marinade in izmenično s paradižnikom in lovorom nataknite na nabodala. Ta pecite v ponvi na vsaki strani približno dve minuti. Nato jih odstranite in začinite s soljo ter poprom.

Solato očistite, operite in osušite. Zmešajte sol, poper, kis in preostalo olje. Solato pokapajte s prelivom in ponudite z nabodali.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.