Na vlakih nič več znoja

Foto: Žurnal24
Berlinske prometne oblasti so sporočile, da se vozači na njihovih vlakih kmalu ne bodo več dušili v neprijetnih vonjih.
Oglej si celoten članek

Več deset tisoč berlinskih vozačev se vsak dan spopada z neprijetnimi vonjavami na prenapolnjenih predmestnih vlakih. Berlinske prometne oblasti so sporočile, da bodo končno poskrbele za prijetnejšo vožnjo v službo. Berlinsko transportno podjetje S-Bahn Berlin se je namreč odločilo, da bo na vlakih uvedlo posebno dišavo. Načrti za novi parfum so še vedno v začetni fazi, aromo pa naj bi preizkusili novembra.

Ideja pa ni nova, saj ima prometni sistem v Parizu že od leta 1999 svojo dišavo Madeleine, ki so jo poimenovali po eni izmed postaj in francoskem drobnem pecivu. Ta ima vonj po limoni, pomaranči in sivki, okoli 1,5 tone dišave pa vsak mesec pomešajo v čistilno tekočino in tako razširijo po tleh postaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.