Na Siciliji osli pobirajo smeti

Foto: Žurnal24 Sicilski "osli smetarji" so deležni radovednih pogledov.
V mestu Castelbuono na Siciliji so osli zamenjali smetarske tovornjake. Mestna uprava razlaga, da so s tem zmanjšali stroške, hkrati pa prispevali k boju proti podnebnim spremembam.
Oglej si celoten članek

V mestu z 10.000 prebivalci že od februarja namesto štirih smetarskih tovornjakov za "odvoz" smeti skrbi šest oslov. Z zamenjavo smetarskih tovornjakov z osli "varčujemo, svet pa postaja lepši in manj onesnažen", je na spletnih straneh mesta zapisal župan Castelbuona. Osel stane približno 1200 evrov, stroški za njegovo prehrano in čiščenje pa na leto nanesejo okoli 2000 evrov. Za tovornjak je treba odšteti 30.000 evrov, vzdrževalni stroški pa na leto znesejo med 7000 in 8000 evri, ponosno dodaja župan.

Osli so doslej pobrali že skoraj 140 ton smeti. Delo opravljajo opremljeni z dvema lesenima škatlama, spremljajo pa jih smetarji, ki so jih preimenovali v "ekološke operaterje". Zgledu Castelbuona naj bi sledilo še nekaj mest v Kalabriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.