Na grajsko pojedino

Foto: Katja Stingl Hobotnica v solati Foto: Katja Stingl Račka z zelenjavo Foto: Katja Stingl File brancina z zelenjavo
Na pokušini med zidovi stolpa v Restavraciji Strelec.
Oglej si celoten članek

Srednjeveško, grajsko in meščansko – so občutki, ko vstopiš v restavracijo Strelec v stolpu Ljubljanskega gradu, in ravno takšna je tudi njihova ponudba. “V sodelovanju z etnologom Janezom Bogatajem smo prepletli kulinariko naših prednikov in obudili stare jedi na sodoben način,” pravi vodja kuhinje, kuharski mojster Igor Jagodic, ki skrbi za dnevno sveže sadje in zelenjavo (če kaj zmanjka, se z gondolo le spusti do tržnice). 

S pridihom Sredozemlja

Ob prihodu vsak gost dobi “pozdravček iz kuhinje”, tokrat terino iz rakov s kaviarjem, ko dobiš v roke festivalski meni, pa se izgubiš v kombinaciji zelenjavnih, mesnih ali ribjih jedi. Za predjed smo izbrali piranskega brancina a la tartare s peteršiljevim oljem (seveda domače izdelave), zeliščnim pirejem in čipsom peteršiljeve korenine ter nadaljevali v morskem slogu s škampi nadevanimi sipinimi žepki v škampovi omaki z zelišči in škampovim repkom. Preplet sredozemskih okusov nas je navdušil, še posebno ko smo okus zaokrožili s kozarcem izbranega lahkotnega rdečega vina. Tudi sladica nas ni pustila ravnodušnih. Grajska razvada – dve različni peni z belo čokolado, jogurtova pena, jagodov žele in sorbet, prah bele čokolade in hrustljava čokolada s kakavovimi zrni. Več kot dovolj, da smo polizali prste in sklenili, da se zagotovo še vrnemo. K temu je dodal svoje tudi razgled. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.