Za musako z jajčevciskuhajte krompir in iz njega naredite pire, dodajte tudi kislo smetano in maslo. Musako boste iz njega naredili, ko se ta popolnoma ohladi, pire pa lahko pripravite že večer prej.
Dva jajčevca narežite na tanjše kolobarje, posolite in jih pustite na papirnatih brisačkah stati nekaj minut, da izgubijo vodo. Tretji jajčevec narežite na manjše kvadratke.
V ponvi na olivnem olju pripravite nadev. Prepraženi čebuli dodajte meso in na koščke narezane jajčevce, na hitro prepražite, dodajte žlico paradižnikove mezge, prilijte vodo, ko ta izhlapi, solite in poprajte po okusu. Nato prelijte še z vinom, na koncu pa dodajte drobno narezan peteršilj in druge dišavnice po okusu.
Jajčevce, narezane na kolobarje, na hitro popecite na ponvi in jih poljubno zložite na pomaščen visok pekač, dodajte plast pireja, plast mesnega nadeva in prekrijte s plastjo jajčevcev. Postopek ponavljajte toliko časa, dokler vam ne zmanjka sestavin, musako pa zaključite s plastjo jajčevcev, jih prekrijte z naribanim sirom in polijte s kislo smetano, ki ste jo zmešali z jajcem.
Musako z jajčevci pecite okoli 20 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.