Murkovi polnjeni paradižniki

Foto: Tobias Žižek
Foto: Tobias Žižek
Damjan Murko je za nas pripravil praznični recept za polnjene paradižnike. Kot kaže, štajerski slavček ne zna delati le sladic, temveč tudi glavne jedi. Njegov recept v prihajajočih prazničnih dneh preizkusite tudi vi.
Oglej si celoten članek

Za šest oseb potrebujete:

  • rdeč paradižnik: 400 g
  • tuna v olju: 150 g
  • kuhan rdeči fižol: 60 g
  • kuhana koruza: 60 g
  • rdeča sveža paprika: 60 g
  • zelena sveža paprika: 60 g
  • rdeča čebula: 60 g
  • majoneza: 60 g
  • šopek koriandra
  • mleta kumina: 1 noževa konica
  • čili, sol in sveže mleti poper

Damjanovi napotki:

"Paradižnik, kuhan fižol, koruzo, zeleno in rdečo papriko ter čebulo, narežemo na drobne koščke. Dodamo malo majoneze, lahko tudi gorčice, malo solimo in vse skupaj premešamo. Velike paradižnike izdolbemo ter jih napolnimo s pripravljeno solato. Z zgornjim delom paradižnika pokrijemo nadevan paradižnik, vse skupaj postrežemo na krožnik ter dodamo kos sončničnega kruha. Odlična praznična predjed je pripravljena. Pa dober tek!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.