Mrežna pečenka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mrežna pečenka je klasika, ki jo morate znati pripraviti. Kot nalašč za nedeljsko kosilo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

 

  • 1 kg svinjskega stegna
  • svinjska mrežica
  • nekaj limoninih lupin
  • 1 korenček
  • sol
  • poper
  • 5 strokov česna
  • 1 ščepec kumine
  • 3 klinčki
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 lovorjev list

Priprava:

  • Za mrežno pečenko meso operemo in obrišemo. Natremo ga s sesekljanim česnom, kumino, strtimi klinčki, soljo in poprom.
  • Na svinjsko mrežico naložimo limonino lupinico, narezan korenček, lovorov list in peteršilj.
  • Na vse to položimo meso in ga zavijemo v mrežico.
  • Položimo v pekač in pečemo vsaj uro in pol na 200 stopinj Celzija. Vmes pečico večkrat odpremo in meso prelijemo s pečenkinim sokom.

Nasvet:

 

K mrežni pečenki postrezite pečen krompir in pečeno zelenjavo; por, korenje, papriko, bučke, gomoljasto zeleno, kolerabico, šampinjone ... Tako boste razveselili tudi tiste, ki mesa ne jedo.

več receptov za pečenke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.