V Dubaju, v sloviti restavraciji At.Mosphere, ki se nahaja v 122. nadstropju stolpnice Burj Khalifa, bodo gostom postregli s slovenskim bučnim oljem iz oljarne Kocbek, katere začetki segajo v leto 1929. Sedaj jo vodi Gorazd Kocbek, mož nekdanje sanjske ženske Miše Margan.
Včeraj so v Ljubljani predstavili luksuzno polnitev olja Luxury Black Bottle, ki je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik. Vsaka steklenica je ročno pihana in narejena iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin ter postavljena v škatlo iz starega stoletnega hrastovega lesa. "Njihovo steklo je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži. Polnitev steklenice je ekološko bučno olje, narejeno iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla še na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortirajo in jih zmeljejo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 89 leti,“ so sporočili.