Moški varajo manj spretno

Foto: Žurnal24 Ujet na delu. (Foto: Shutterstock)
Statistika, ki ji najbrž ne verjamete, pravi, da moški varajo več kot ženske. A morda le nimajo sreče in ne znajo varati tako spretno.
Oglej si celoten članek

Statistika namreč pravi tudi, da moški ne varajo tako mojstrsko kot ženske – moški naj bi imeli kar dvakrat večje možnosti, da njihov skok čez plot ne mine neopažen. Raziskave o varanju so se lotili Britanci in ugotovili, da so moški v "disciplini varanje" pravi amaterji v primerjavi z ženskami. Ko je treba varanje prikriti (to pa je pravzaprav vedno), so ženske veliko bolj vešče – za skrivanje prepovedanega ženskam bolje kot moškim služijo "nove tehnologije": elektronska pošta, SMS-i, Facebook ... Neodvisni britanski raziskovalci so že pred časom pojasnili, da nespretna uporaba novih tehnologij razkrinka vsakega desetega prevaranta, a le vsako dvajseto prevarantko.

Razkrinkani
In nespretnost moških je potrdila tudi zgoraj omenjena raziskava: polovica moških in petina žensk je zasačena "na delu" po zaslugi mobilnega telefona ali elektronske pošte. Ženske sicer za alibi najraje uporabljajo prijateljice, moški pa raje vse opravijo kar v popolni tajnosti in niti prijateljem ne razlagajo radi, kaj se dogaja, saj se bojijo, da se bo kdo zagovoril, dodaja raziskava. No, ko bi bili malo previdnejši še z mobilnikom in računalnikom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.