Morski list s sezamom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za lahko kosilo pripravite fileje morskega lista s sezamom.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 700 g filejev morskega lista (svežega ali zamrznjenega)
  • 500 g brokolija (zamrznjenega)
  • 300 g širokih rezancev (ali kakšnih drugih testenin)
  • 2 jedilni žlici pinjol (ali nasekljanih orehov)
  • 2 jedilni žlici sezama
  • 1 noževa konica sode bikarbone
  • limonin sok
  • čili
  • sol in poper
  • oljčno olje (ali orehovo olje, po želji)
  • maslo
  • koper (za dekoracijo)
  • limonine rezine (za dekoracijo)

Priprava:

  • Za morski list v sezamovi skorjici z rezanci in brokolijem pustimo, da se morski list počasi odtali. Nato ga pokapamo z limoninim sokom, posolimo, popramo in pustimo, da se okusi pomešajo.
  • Medtem očistimo brokoli in ga narežemo na manjše cvetove. V posodi zavremo večjo količino osoljene vode, ki ji dodamo nekaj sode bikarbone. Brokoli kuhamo le nekaj minut, da je sicer kuhan, vendar čvrst. Odlijemo vodo, brokoli prelijemo z ledeno hladno vodo ter pustimo, da se odcedi.
  • Fileje morskega lista posipamo s sezamom. V večji ponvi segrejemo nekaj masla in olja ter morski list popečemo z obeh strani. Na ne previsoki temperaturi pečemo 2-3 minute na vsaki strani, da dobi lepo rjavo barvo.
  • V drugi ponvi zopet stopimo nekaj masla in v njem povaljamo rezance. Dodamo brokoli in pinjole ter začinimo s soljo, poprom, čilijem in kančkom olivnega ali orehovega olja.
  • Morski list serviramo z rezanci in brokolijem. Okrasimo s koprom in rezino limone.

Nasvet:

Morski list lahko seveda nadomestimo s katerokoli drugo ribo.

več ribjih jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.