Sestavine:
- 2 limeti
- 125 g masla
- 2 jajci
- 1/2 šopka mete
- 40 g sladkorja (rjavega)
- 200 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 jedilne žlice ruma
Priprava:
- Lupini limet naribajte, iz sadežev pa iztisnite sok in ga zmešajte z rumom.
- Penasto stepite maslo s sladkorjem in mu dodajte jajci. Zmesi primešajte moko, pecilni prašek, limetino mešanico z rumom in dobro pregnetite, da nastane gladko testo.
- Testo napolnite v kozarce za vlaganje in ga pečici, ogreti na 175 stopinj Celzija, pecite okoli 30 minut.
- Še vroče pecivo posipajte s svežo meto in takoj postrezite, saj je vonj tako najčudovitejši.
Nasvet:
Če kozarce s pecivom zaprete takoj po peki, jih lahko v hladilniku hranite nekaj tednov.