Mojito pecivo v kozarcu

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Sladice v kozarcu so odlične za zabave in praznovanja. Tokrat naj iz pečice zadiši kar po mojitu.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 2 limeti
  • 125 g masla
  • 2 jajci
  • 1/2 šopka mete
  • 40 g sladkorja (rjavega)
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 jedilne žlice ruma

Priprava:

  • Lupini limet naribajte, iz sadežev pa iztisnite sok in ga zmešajte z rumom.
  • Penasto stepite maslo s sladkorjem in mu dodajte jajci. Zmesi primešajte moko, pecilni prašek, limetino mešanico z rumom in dobro pregnetite, da nastane gladko testo.
  • Testo napolnite v kozarce za vlaganje in ga pečici, ogreti na 175 stopinj Celzija, pecite okoli 30 minut.
  • Še vroče pecivo posipajte s svežo meto in takoj postrezite, saj je vonj tako najčudovitejši.

Nasvet:

Če kozarce s pecivom zaprete takoj po peki, jih lahko v hladilniku hranite nekaj tednov.

več sladic v kozarčkih poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.