Mojca Mavec je združila moči s priznanim gostincem in sommelierem Valterjem Kramerjem, s katerim vodita novo oddajo Ratatujci. "Kdo smo in kaj je na naši mizi, ko sedemo za njo? Hrana je več kot osnova za rast in obstoj, je naša osebna izkaznica. Mojca Mavec in priznani gostinec in sommelier Valter Kramer sledita sestavinam po svetu. Od kod je doma paradižnik, kako ga uporabljajo v različnih kulturah in kako združuje zanimive goste v studiju - tujce, ki živijo pri nas in Slovence, ki so odšli v svet," na rtvslo.si piše v opisu nove oddaje, ki je premiero doživela 23, septembra na prvem programu TV Slovenija.
Razvedrilno pogovorna oddaja traja 43 minut, Mojca in Valter pa sta v prvi oddaji predstavila ječmen. Voditeljica je z gostom raziskovala zgodovino ječmena, Valter pa ga je pripravil za štedilnikom. "Ječmen, to prastaro žito je bil eden od razlagov, da so naši predniki začeli orati in sejati, opuščati nabiralništvo in se naseljejevati za stalno. V oddaji bomo spoznali pot ječmena od zibelke do našega mojstra Valterja Kramarja iz Hiše Franko in Polonke, ki bo ječmen pripravil po domačem receptu. Pisatelj in založnik Lojze Wieser z druge strani Karavank, bo predstavil vlogo ječmena med koroškimi Slovenci. Prav naši predniki so iz ječmena začeli prvi variti pivo na današnjem avstrijskem Koroškem. Ratatujci na terenu bodo sprejeli izziv in skušali zvariti kameno pivo po več stoletij starem koroškem receptu. A rata a ne rata," so o prvi oddaji zapisali na spletni strani.
Valter je sicer tudi bivši soprog naše najbolj znane chefinje Ane Roš.
Ne vem, meni se dopade. Sploh pa mislim, da je pri nas daleč največja mojstrinja potopisnih oddaj. Predvsem sem občudoval …
Sem ji nekajkrat ukradel show! Bi morali videti njen fris! Čeljust do tal!
Ahf je plačana od zvezde miselinke