Množična poroka v mehiškem zaporu

Foto: Reuters poroka v mehiškem zaporu Foto: Reuters poroka v mehiškem zaporu Foto: Reuters poroka v mehiškem zaporu Foto: Reuters poroka v mehiškem zaporu
V nekem mehiškem zaporu si je več kot 100 parov obljubilo večno zvestobo.
Oglej si celoten članek

V skupinskem obredu v nekem mehiškem obmejnem zaporu je v petek usodni "da" hkrati dahnilo več kot 100 zapornikov. Poroka je del vladne strategije, s katero želijo zapornikom po zaključku prestajanja kazni olajšati vključitev v običajno življenje. S skokom v zakonski jarem so lahko zaporniki tudi uredili družinske odnose, od katerih so odvisne pravice obiskovanja v zaporu in sodelovanja v sodnih procesih. Z zaporniki in njihovimi nevestami so ta dan lahko praznovali tudi otroci in drugi sorodniki.

Skupinske poroke v mehiških zaporih sicer niso novost. Vendarle pa se je omenjena ceremonija zgodila v enem največjih zaporov v regiji, ki so jo med drugim v zadnjih letih močno prizadeli spopadi mamilarskih kartelov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.