Mehičan noče v Hollywood

Foto: Žurnal24 Majhen in suh, a popolnoma nepozaben v hektični in kruti Pasji ljubezni ter v Ja
Gael Garcia Bernal je zadnja leta prvo ime vse bolj gledane in pretresljive mehiške kinematografije. Vztrajno ga vabijo v Hollywood, a Mehičan trmasto vztraja, da ga Kalifornija ne mika.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik filmov Jaz pa tebi mamo, Pasja ljubezen, Motoristov dnevnik (v njem je stopil v čevlje mladega Ernesta Guevare), Babilon in Slaba vzgoja je na filmskem festivalu v brazilskem Sao Paolu novinarjem povedal: "Da bi delal v Hollywoodu? Ne! Najbliže, kar sem prišel Hollywoodu, je bila Tijuana. In res je zelo blizu – samo tri ure stran." A Tijuana je še vedno v Mehiki, on pa še vedno najraje dela z latinskoameriškimi režiserji.

Odvisnost od ljubezni
Bernal, ki bo 30. novembra praznoval šele 29. rojstni dan, v Braziliji predstavlja dramo El Pasado (Preteklost) argentinskega režiserja Hectorja Babenca (leta 1985 se je podpisal pod Poljub ženske pajka). Lepi Gael je v Preteklosti odigral prevajalca Riminija, ki se po dvanajstih letih razide s svojo ženo. "Rdeča nit filma je nekaj zelo značilnega za naš čas. Kaj se zgodi s parom, ki se skrega in razide, a odvisnost od ljubezni ne izgine?" je povzel Babenco. Zgodba je postavljena v Buenos Aires, Riminiju, ki začne izgubljati spomin, pa nekdanja žena odpelje sina.

Bernal sicer trenutno z brazilskim režiserjem Fernandom Meirellesom snema dramo Blindness. Scenarij je nastal po pretresljivem romanu Esej o slepoti portugalskega nobelovca Joseja Saramaga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.