Zelenjavo očistite in narežite na tanka kolesca ali paličke, paradižnike narežite na četrtine ali polovice.
Na dveh žlicah olivnega olja najprej popražite mlado čebulico in kmalu dodajte ostalo zelenjavo. Pražite oziroma dušite toliko časa, da se por, bučke in paprika zmehčajo in da skoraj vsa tekočina povre. Začinite s soljo in mediteranskimi začimbami.
Z metlico razžvrkljajte moko, četrt žličke soli, malo mleka, jajca in žličko mehkega masla. Prilijte ostalo mleko in zmešajte, da dobite gladko maso. Za ravno pravšnjo gostoto sicer po potrebi dodajte malo mleka ali malo moke.
Na maslu specite tanke palačinke. Še vroče palačinke obložite z zelenjavo in postrezite. K zelenjavi po želji dodajte na kocke narezano mocarelo.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.