Medicinska sestra se je obesila

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potrjen vzrok smrti medicinske sestre, ki je razkrila podrobnosti zdravstvenega stanja Kate Middleton.
Oglej si celoten članek

Kar se je zadnje dneve ugibalo v britanskih medijih, se je izkazalo za resnično. Medicinska sestra Jacintha Saldanha je storila samomor, po uradnem poročilu mrliškega oglednika se je obesila.

Medicinsko sestro so našli mrtvo v bolniški sobi tri dni po tem, ko sta avstralska voditelja klicala v bolnišnico, kjer se je zdravila vojvodinja cambriška Kate Middleton, in se izdajala za kraljico Elizabeto in princa Charlesa. Jacintha je sicer sprejela klic in ga prevezala drugi medicinski sestri, slednja pa je razkrila vse informacije.

Po navedbah mrliškega oglednika so na njenih zapestjih našli rane. "V petek, 7. decembra, so našli Jacintho Saldanha. Na žalost se je obesila. Poškodbe je imela tudi na zapestju. V tem trenutku ne kaže na sumljive okoliščine," je na sodišču povedal glavni detektiv James Harman. Našli so tudi dve poslovilni pismi, eno v njeni sobi, drugo med njenimi osebnimi stvarmi.

Na vest o tragični smrti se je odzval tudi britanski premier David Cameron, ki je povedal, da lahko vsi iz tragedije, ki je pretresla Veliko Britanijo, povlečejo lekcijo. "Očitno je imela zelo rada svoje delo, skrbela je za svoje bolnike, in to, kar se je zgodilo, je grozna tragedija. Iz tega se lahko veliko naučimo," je povedal premier.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.