Matevž

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Brez matevža ni jeseni. Pripravite ga kot prilogo k zelju, krvavicam, pečenicam ...
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 700 g krompirja
  • 500 g fižola
  • 2 žlici masti (ali olja)
  • 1 čebula
  • nekaj soli

Priprava:

  • Za pripravo matevža najprej skuhamo in olupimo krompir. Posebej skuhamo tudi fižol.
  • Kuhan krompir in fižol zmešamo ter dodamo vročo mast in čebulo, ki smo jo prepražili na njej. Vse skupaj zmešamo, da masa postane rjave barve in kremasta. Solimo po okusu.
  • Matevž je pripravljen in lahko ga postrežemo.

več receptov za slovenske jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.