Masto vzdihljajev na Ljubljanskem gradu

Foto: Žurnal24 V predstavi na Ljubljanskem gradu bo nastopila tudi Manca Dorrer.
Začenja se nov projekt senzorialnega gledališča Senzorium z naslovom Mesto vzdihljajev, ki bo premierno predstavljen 1. aprila, ponovitve pa bodo na gradu do konca tega meseca.
Oglej si celoten članek

Rdeča nit predstave je ljubezen v najširšem smislu: ljubezen do domovine in naroda, ljubezen med posamezniki, med starši in otroki in med prijatelji, so zapisali ustvarjalci
in dodali, da si "ljubezen najlažje izpovedujemo skozi umetnost".

Zvezdniški vzdihljaji
Predstavo bodo zaznamovali vzdihljaji nekaterih znanih Slovencev, kot so Violeta Tomič, Štefka Drolc, Manca Dorrer, Alenka Kozolc, Tomi Meglič, Grega Skočir, Lucija Ćirović, Juš Milčinski in drugi.

Pod avtorski koncept in režijo projekta se podpisuje Barbara Pia Jenič, na desetih prizoriščih pa bo po napovedih organizatorjev mogoče prisluhniti nekaterim presežkom
slovenske glasbene zakladnice minulega stoletja. Predstavo zaznamujejo skladbe skupin Laibach, Avseniki, Siddharta, Pepel in kri ter Frana Milčinskega - Ježka, nekaj pa je tudi narodnih pesmi. Na številnih prizoriščih se bodo v vlogah slovenskih literarnih ali filmskih junakov predstavili lutkarji, gibalci, igralci senzorialnega gledališča, improvizatorji, stand-up komiki, dramski igralci in celo glasbeniki sami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.