MasterChef: Jelena bi Anki podelila oskarja

Foto: POP-TV-2
Foto: POP-TV-2
"Igrala je na karto uboge gospe iz Prlekije, ki ji sotekmovalci z izjemo Darka želimo samo slabo," o Anki pravi Jelena Vadnjal, ki je iz šova MasterChef Slovenija izpadla tik pred finalom.
Oglej si celoten članek

Najprej čestitke za uspeh v šovu. Ste pričakovali, da boste kot zadnja ženska zapustili šov?
Hvala za čestitke. Ne, nikakor nisem pričakovala. Moj načrt je bil, da ne izpadem med prvimi tremi (smeh). Mi je pa zdaj zelo zabavno, ko se spomnim, da me je eden od mojih prijateljev ob vstopu v šov vprašal: 'Sam, a ti sploh znaš kuhat?' (smeh).

Kaj bi vam pomenil finale?
Ko sem spoznala preostale sotekmovalce, mi je bilo hitro jasno, kakšno je moje kuharsko znanje v primerjavi z njihovim. In zato si nikoli nisem delala utvar, da bi lahko prišla do finala. Iskreno, ne samo, da o finalu nisem razmišljala, tudi pokala nisem videla – dokler kdo od sodnikov ni rekel: 'Tukaj je, poglejte ga.' (smeh)

Izločitveni test je bil peklenski. Kaj vam je najprej šinilo skozi misli, ko ste slišali, da imate za trihodni meni, 12 krožnikov, le 47 minut časa?
Iskreno? Ajde Luka, pokaži mi to gospodinjo, ki dejansko dostavi 12 krožnikov v 47 minutah (smeh).

Alma je izjavila, da je od vas pričakovala več. Kako to komentirate?
Po svoje ima prav. Tudi jaz sem samo sebe po koncu vprašala: 'A ti to resno?' (smeh) Ampak enostavno sem bila tako utrujena, da tudi razmišljati nisem več mogla. Dva dneva pred snemanjem sem imela norišnico – tako doma kot s podjetjem. Po končanem prvem delu izziva (predjed, op. a.) enostavno nisem mogla več. V mislih sem imela samo, da izziv opravim, dostavim zahtevanih 12 krožnikov in grem čim prej spat (smeh). In priznam, da o tem, kaj bo na krožniku in MasterChef postavitvi nisem razmišljala.

Kaj ste o šovu spoznali o sebi?
Da zelo dobro funkcioniram pod pritiskom in hitro razmišljam, kar je bilo več kot dobrodošlo, ko smo dobili kuharsko nalogo. Časovne omejitve v Masterchef kuhinji sem imela rada, saj sem lahko vedno znova testirala samo sebe in tudi sodniki me niso »motili«. Ne maram namreč, če mi v kuhinji kdo gleda pod prste (smeh). Kar se tiče okusov pa, da je treba stopiti izven okvirjev in biti drzen (smeh).

Kako naporno je bilo, glede na to, da imate tudi podjetje in družino?
Zelo naporno. Eno je, da samo snemaš oddaje in imaš fokus na kuhanju, drugo pa da delaš še tisoč in eno stvar. Zadnje tri tedne sem bila res utrujena in sem upala, da bom izpadla. A ne na račun tega, da bi namenoma kaj zafrknila med kuhanjem.

Kako so vaš nastop komentirali najbližji? So bili kdaj še posebej presenečeni?
Strinjajo se, da sem bila pred kamerami takšna, kot sem tudi v vsakdanjem življenju. Če bi vprašali mojo mamo, bi si pa z moje strani včasih želela bolj diplomatskega pristopa (smeh).

Kakšno mnenje imate o trojici, ki se je uvrstila v finale? Bi si morda nekdo drug bolj kot Darko, Matej in Lovro zaslužil zmagati?
Razplet je tak kot mora bit.

Veliko prahu je dvignil odnos med vami in Anko. Mnogi so vam očitali, da ste bila do nje nesramni. Kako to komentirate? Kakšno je vaše mnenje o Anki? Je tako 'nedolžna', kot se je predstavila?
Če je ona nedolžna, sem jaz papež (smeh). Še danes ne morem pozabiti njenega argumenta, zakaj kot vegeterijanka ne je rib. 'Zato, ker ribe nimajo ateka in mamike. In ker jih ne moreš dati v naročje in jih pestovati in božati.' Igrala je na karto uboge gospe iz Prlekije, ki ji sotekmovalci z izjemo Darka želimo samo slabo. Češ - vsi smo se zarotili proti njej, se ji posmehujemo,… poleg tega je v MasterChefu vse delala prvič, še muffine je prvič jedla (smeh). Pa prosim vas lepo, saj nismo bili na kuharskem krožku, pač pa v kuharskem tekmovanju. Nisem povsem prepričana, da so bile vse njene solze pristne in na mestu. Kamere so pokazale eno od njenih laži, ki pa žal ni bila edina (prestavljanje jedi po krožniku po dvigu rok, op. a). Pred sodniki je denimo rekla, da paljeno testo za crochenbush dela prvič. Dva dneva pred tem, jo je paljeno testo v pričo vseh tekmovalcev naučil delati Matej. Bi bilo bolje, če bi hlinila, da mi je v njeni družbi prijetno? Če ji je uspelo preslepiti gledalce, sem jo jaz hitro »prebrala«. In bi ji podelila oskarja!

Zakaj vas je motilo, da ji je Darko pomagal z balkona? Saj so vsem pomagali z balkona …
Ni me motilo to, da ji je pomagal, pač pa to, da se je edini, pa ne samo enkrat, dejansko delal norca iz nje, potem pa se ji je verjetno želel na ta način odkupiti. In meni se je to zdelo hinavsko.

Kakšne so vaše kulinarične ambicije?
Kulinaričnih ambicij nimam (smeh), s sladicami pa velike načrte. Kratkoročni cilj je krepitev prepoznavnosti spletne prodajalne www.ljubezennaprviugriz.si in širitev na hrvaški trg, dolgoročni pa lastna butična kavarna-slaščičarna. Bi mi bil pa izziv tudi vodenje kakšnega atraktivnega slaščičarskega TV šova – glede na številne prošnje za pomoč pri receptih in pri peki slaščic, ki jih dobivam na družabnih omrežjih in na službeni mail, je pravi čas tudi za tak format. Cela Slovenija peče sladice, zakaj ne poiskali najboljšega slovenskega amaterskega slaščičarja (smeh).

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:10 5. Junij 2016.

    Jelena je, kakršna je, mi je pa ziher bila bolj pri srcu, kot Anka. Je bila vsaj direktna in se …

  • 12:03 5. Junij 2016.

    Problem je bil da je Anka naredila veliko boljši crockenbush kot ga je dostavila Jelena, ki je slaščičarka.<br /><br />In …

  • 10:46 5. Junij 2016.

    ..jaz tudi ne jem rib in niti drugih morskih sadežev ne...enostavno ,mi kot vegetarijanki ,ne gre dol....to pride samo po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.