Če so naše babice in dedki prisegali na maslo, je danes bolj popularna margarina, ki je tudi na trgovinskih policah bolje založena in bolj vidna. Vendar kaj izbrati, maslo ali margarino?
Znanstveniki pravijo, da je margarina bolj zdrava od masla. Nenasičene maščobe iz masla in drugih živalskih maščob so nezdrave za srce prav tako kot rafinirani ogljikovi hidrati iz belega sladkorja, opozarjajo.
Znanstveniki še opozarjajo, da zamenjava nasičenih maščob z nenasičenimi zmanjšuje nevarnost srčne kapi. Nasičene maščobe najdete v maslu in ostalih masteh živalskega izvora, medtem, ko so nenasičene maščobe v margarini.
Na Harvardu so rezultate zbrali s pomočjo preučevanja prehrambenih navad 84 tisoč žensk in 42 tisoč moških, ki na začetku raziskave niso bolehali za sladkorno boleznijo, srčnimi boleznimi ali rakom.
Maslo ali margarina?
Nekateri trdijo, da je bolj zdravo maslo, spet drugi zagovarjajo margarino. Znanstveniki iz Harvarda se strinjajo s tistimi, ki prisegajo na margarino. Vsaj tako razkrivajo zadnje raziskave.
Kaj lahko vsaj sam doma proizvede iz mleka? maslo! Sepravi je v osnovi že bolj naravna in zdrava!
Po najnovejših raziskavah nasičene maščobe sploh niso tako škodljive. Sicer pa je margarina s svojimi hidrogeniranimi rastlinskimi maščobami in kemijskimi …
Me zanima kdo te znanstvenike plačuje? Verjetno poznavalci margarine.