Martinova pojedina mora biti mastna

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na martinovo je treba užiti pravo hrano, da želodce pripravite na pokušino prvega vina.
Oglej si celoten članek

Martinova pojedina mora biti po tradiciji obilna, mastna in hrustljava ter zalita z vinom.  
Če boste porabili tudi suhe slive in jabolka, bo obrok še okusnejši pa tudi bolj zdrav. Slive in jabolka namreč pomagajo pri presnovi maščob in zniževanju holesterola.

Raca ali gos

Raca ima nežnejši, gos pa intenzivnejši okus. Za nobeno ne potrebujete močnih začimb. Ker je pečena raca pustejša, jo nadevajte z jabolki, iz katerih bo črpala vlago. Nadev bo še boljši, če mu boste dodali kostanj in slanino. Gos ali raco na koncu pečenja namažite z medom;  kožica bo tako sladko zapečena. Štirikilogramska gos bo dovolj za šest jedcev, raca, ki tehta okoli dva kilograma, pa je dovolj za dva.

Mlinci ali pire

Slan kostanjev pire bo še boljši, če boste kostanj skuhali v goveji ali zelenjavni juhi in ji dodali nekaj suhega vina. Juho lahko uporabite tudi za redčenje pireja. Olupljenemu kostanju dodajte sladko smetano, maslo, sol in poper. Za prilogo lahko ponudite mlince, ki jih servirate na vročem maslu in posipljete z makom.

Mehko in okusno rdeče zelje

Priloga. Rdeče zelje narežite na rezance in ga dajte v večje cedilo. Zavrite okoli dva litra vode in jo polijte po svežem zelju. To bo tako hitro mehko, hkrati pa bo ohranilo okus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.