Marcipanovi pralineji s pomarančo

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Brbončice razvajajte z domačimi marcipanovimi pralineji.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 300 g marcipana
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 100 g kandirane pomarančne lupine
  • 1 kavna žlička koruznega sirupa
  • 1 kavna žlička likerja Cointreau (pomarančni liker)

Priprava:

  • Za marcipanove praline s pomarančo na hitro zgnetemo vse sestavine, testo oblikujemo v obliki opeke in pustimo ca. 10 minut počivati. (Nasvet: prihranite nekaj kandirane pomarančne lupine za dekoracijo.)
  • Medtem ko marcipanova mešanica počiva, pripravimo sito za sladkor v prahu, valjar in 2 letvici za določanje višine testa.
  • Delovno površino potresemo s sladkorjem v prahu in marcipanovo testo razvaljamo med letvicama. Zdaj z nožem ali modelčkom, ki ga prej namočimo v alkohol, izrežemo kocke. Praline položimo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko in posušimo.
  • Po ca. 1 uri začnemo praline s posebnimi vilicami za praline pomakati v preliv, dno rahlo otresemo in praline položimo na papir za peko.
  • Marcipanove praline s pomarančo poljubno okrasimo, dokler je preliv še vlažen. Posušimo na pekaču, ki ga obložimo s papirjem za peko.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.