Luigi o pritiskih v šovu Gostilna išče šefa

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Iz šova Gostilna išče šefa je odšel 27-letni kuhar Luigi Petrella, ki ga je ljubezen iz Italije pripeljala v Slovenijo. Dogajanje v omenjenem šovu je zanj namreč predstavljalo prevelik pritisk ...
Oglej si celoten članek

Želeli ste si domov. Zakaj ste izgubili voljo in kdaj se je prvič pojavila ta želja? Zakaj ste prostovoljno zapustili šov Gostilna išče šefa?

Nisem izgubil volje, vendar je bilo zame vse skupaj preveč psihično naporno. Preveč je bilo pritiska, zato sem se odločil, da tak šov ni zame. Drugi so psihično močnejši kot sem sam.

Kaj bi se zgodilo, če vas gledalci ne bi izglasovali? Bi sami zapustili šov?

Če me gledalci ne bi izglasovali, bi prosil organizatorja ali Gostilno, da bi nekako kljub vsemu odšel domov. Nisem se namreč v redu počutil. 

Tudi Robi si je želel domov in to povedal tekmovalcem. Zakaj menite, da so gledalci upoštevali vašo željo in ne njegove?

Mislim, da je bilo prav, da so gledalci spoštovali moje želje. Močno sem si namreč želel odhod in če si nekaj res močno želiš, potem v življenju to dobiš. 

Žan je izključil že veliko tekmovalcev. Se vam zdi pošteno, da so se ljudje odločali zanj, čeprav so bili drugi morda v kuhinji boljši od njega?

Žan ima veliko podporo zunaj. 

Iryna se je na vašo odločitev odzvala zelo čustveno. Ste pričakovali takšen odziv?

Nisem pričakoval takega odziva od komentatorjev niti od ljudi, ki so me podpirali zunaj šova. To sem si ogledal v oddajah, ko sem prispel iz šova. A če se ne počutiš v redu, se je brez veze siliti naprej.

Kaj je na to reklo vaše dekle? Ji je bilo vaše dejanje všeč?

Moje dekle se strinja z mojo odločitvijo. Vse, kar je dobro za mene, je po mojem mnenju dobro tudi za družino.

Ljubezen vas je pripeljala v Slovenijo. Kje ste spoznali svoje sedanje dekle? 

Svoje dekle sem spoznal na Menorci, v Španiji. Delala sva v istem hotelu, ona na recepciji, sam pa kot kuhar. Tako to je – en dan se spoznaš, drugi dan se že pogovarjaš in tako dalje ...

Kako se spominjate začetkov v naši državi? Slovenščine ste se menda naučili s pomočjo tašče in tasta?

Ja, res je. Ko sem prišel v Maribor, so me vsi dobro sprejeli. Ljudje so bili zelo prijazni, tudi v službi so mi zelo pomagali, kljub temu, da nisem dobro znal slovensko. Zato sem se odločil, da ostanem kar tukaj.

Kako močno ste med samim šovom pogrešali dekle Tejo in hčerkico Lio?

Bilo je težko biti v šovu cela dva meseca, ne da bi videl njiju. Nisem pa iz šova odšel zaradi tega. Če bi bil razlog zgolj to, bi v šovu ostal še kakšen teden več. Odšel sem zato, ker se nisem počutil v redu, psihično mi je bilo izjemno naporno in to je bil tisti ključni razlog.

Erika nam je v intervjuju zaupala, da ne ona ne vi nista prava za dvoboje. Komentar?

Tudi Erika si je želela oditi domov in glasovalce prosila, da naj glasujejo zanjo, pri meni je bila situacija podobna. Dvoboji niso bili zame, težko je prenašati tovrsten pritisk. Gostilna bi bila boljša brez dvobojev.

Z Robijem sta sklenila stavo in ker je Robi na koncu izgubil, si je moral obriti svoj razpoznavni znak – brke. Kako ste se ob tem počutili? 

Ko se je Robi moral obriti, sem se počutil precej v redu. 

Kateri je bil najlepši in kateri najtežji trenutek v gostilni?

Najlepši trenutki so bili vedno tisti, ko smo kot skupina, katere vodje sem bil sam, zmagali in je šef pohvalil naš krožnik. Najslabši trenutek pa je bil takrat, ko sem se začel počutiti slabi in nisem bil več jaz. 

Se vam zdi pošteno, da je na koncu tedna zmagala tista skupina, ki je največ prodala, čeprav so bile jedi nasprotne morda boljše?

Taka je igra in jo sam sprejemam. Če izgubiš, si žalosten, ampak tako pač je.

So se vaši občutki tekom šova spreminjali?

Občutki so bili vedno isti, kot oseba in kot kuhar sem imel probleme samo zato, ker psihično ne zdržim veliko. Mi je pa Gostilna veliko pomagala in lahko rečem samo hvala.

Vaše nadaljnje ambicije?

Moje ambicije so v tem, da si najdem službo v kuharski sferi. Želim biti kuhar in vodja, zato se bom pri tem vedno potrudil. Celo življenje sem že v kuharstvu in imam tako namen ostati v tej profesiji še naprej. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.