Lososova rolada v testu

Foto: Žurnal24 Tokrat naj bo za spremembo losos.
Za kosilo naredite rolado. Tokrat naj bo to lososova rolada v testu, nadevana s špinačo in skuto.
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 60 dag očiščenega lososovega fileja
  • 50 dag polnovredne moke
  • 25 dag skute
  • 30 dag špinače
  • 20 dag masla
  • 2 jajci
  • 5 g kvasa
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl vode
  • sol, poper


Priprava

Moko presejte in ji dodajte koščke masla segretega na sobno temperaturo, jajci, mleko, vodo in malo soli.

Testo dobro pregnetite in ga pustite počivati približno pol ure na sobni temperaturi. Delovno površino nato pomokajte in na njej razvaljajte testo.

Dobro pretlačite skuto, ki ste ji dodali sol in mleti poper. Enakomerno jo razmažite po testu, in sicer tako, da pustite 1 cm praznega robu.

Po skuti razporedite ohlajeno in dobro ožeto blanširano špinačo, nato pa še lososov file, ki ste ga pred tem začinili s soljo in poprom.

Testo zavijte v rolado in položite v naoljen pekač. Z zobotrebcem ga prešpikajte in dajte v pečico, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj Celzija. Pecite približno 25 minut. Zraven postrezite solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.