Za 4 osebe boste potrebovali naslednje
sestavine:
- 60 dag očiščenega lososovega fileja
- 50 dag polnovredne moke
- 25 dag skute
- 30 dag špinače
- 20 dag masla
- 2 jajci
- 5 g kvasa
- 1 dcl mleka
- 1 dcl vode
- sol, poper
Priprava
Moko presejte in ji dodajte koščke masla segretega na sobno temperaturo, jajci, mleko, vodo in malo soli.
Testo dobro pregnetite in ga pustite počivati približno pol ure na sobni temperaturi. Delovno površino nato pomokajte in na njej razvaljajte testo.
Dobro pretlačite skuto, ki ste ji dodali sol in mleti poper. Enakomerno jo razmažite po testu, in sicer tako, da pustite 1 cm praznega robu.
Po skuti razporedite ohlajeno in dobro ožeto blanširano špinačo, nato pa še lososov file, ki ste ga pred tem začinili s soljo in poprom.
Testo zavijte v rolado in položite v naoljen pekač. Z zobotrebcem ga prešpikajte in dajte v pečico, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj Celzija. Pecite približno 25 minut. Zraven postrezite solato.
Dober tek!