Potrebujete:
- 1 majhno čebulo
- 2 stroka česna
- 50 dag šampinjonov
- 10 zrelih paradižnikov češnjevcev
- mešanico mediteranskih zelišč
- olivno olje
- 1 limono
- 1 kg lososovih filejev
- sol
- poper
Priprava:
- Šampinjone očistite in narežite na polovičke ali četrtine.
- Paradižničke operite, čebulo in česen olupite, čebulo narežite na kolesca.
- Limono ožemite.
- Lososove fileje očistite ter jih natrite s soljo in poprom.
- V ponvi segrejte nekaj žlic olivnega olja in z obeh strani popecite fileje – najprej s kožo navzdol. Malo preden lososa umaknete z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom.
- V drugi kozici na malo olja posteklenite čebulo. Dodajte šampinjone in cel strok česna ter pražite toliko časa, da so gobice lepo popečene in da izpari vsa voda, ki jo izpustijo. Začinite s soljo, poprom in mediteranskimi zelišči (ali pa s čilijem), dodajte paradižničke in kmalu odstavite.
- Lososa z gobicami postrezite s pečenim krompirjem, svežim kruhom ali pa le z zeleno solato.
- Losos in šampinjoni se lepo ujamejo tudi s česnovim pirejem.
Dober tek!