Losos z gobicami

Foto: Žurnal24 Zadnjič v letu ... (Foto: Shutterstock)
Losos nikoli ne razočara. Za zadnjo večerjo v letu ga postrezite na posteljici iz šampinjonov.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 1 majhno čebulo
  • 2 stroka česna
  • 50 dag šampinjonov
  • 10 zrelih paradižnikov češnjevcev
  • mešanico mediteranskih zelišč
  • olivno olje
  • 1 limono
  • 1 kg lososovih filejev
  • sol
  • poper


Priprava:

  • Šampinjone očistite in narežite na polovičke ali četrtine.
  • Paradižničke operite, čebulo in česen olupite, čebulo narežite na kolesca.
  • Limono ožemite.
  • Lososove fileje očistite ter jih natrite s soljo in poprom.
  • V ponvi segrejte nekaj žlic olivnega olja in z obeh strani popecite fileje – najprej s kožo navzdol. Malo preden lososa umaknete z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom.
  • V drugi kozici na malo olja posteklenite čebulo. Dodajte šampinjone in cel strok česna ter pražite toliko časa, da so gobice lepo popečene in da izpari vsa voda, ki jo izpustijo. Začinite s soljo, poprom in mediteranskimi zelišči (ali pa s čilijem), dodajte paradižničke in kmalu odstavite.
  • Lososa z gobicami postrezite s pečenim krompirjem, svežim kruhom ali pa le z zeleno solato.
  • Losos in šampinjoni se lepo ujamejo tudi s česnovim pirejem.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.