Lorax podira rekorde

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Animirani film Lorax, ki ga bomo v slovenskih kinematografih lahko videli od 29. marca, je že v prvem koncu tedna predvajanja v ameriških kinodvoranah ustvaril 70,7 milijona dolarjev dobička.
Oglej si celoten članek

Risanka Lorax je na premierni večer v ameriških kinematografih zaslužila 70,7 milijona dolarjev in s tem podrla rekord največjega zaslužkarja med animiranimi filmi, ki niso nadaljevanja, na premierni večer. Lorax je namreč le za las premagal nekdanjo nosilko rekorda, risanko Neverjetni iz leta 2004 s 70,5 milijona dolarjev dobička. Poleg tega je postal tudi film z največjim dobičkom na premierni večer v letu 2012 in najboljši med risankami od poletja 2010, ko je Svet igrač 3 zaslužil 110,3 milijona dolarjev.

Lorax je nastal po knjižni predlogi legendarnega ameriškega pisca zgodb za otroke dr. Seussa, gre pa za 3D-priredbo klasične zgodbe o varuhu gozda in zagovorniku dreves – nekoliko nenavadnem in malo sitnem liku, ki tako mlajše kot starejše generacije opominja, da za naš planet še obstaja upanje in da ni nikoli prepozno. Animirana dogodivščina spremlja 12-letnega dečka, ki išče pravo trufu drevo, saj je to edina stvar, ki si jo želi dekle njegovih sanj. Da bi našel pravo drevo, pa mora prisluhniti zgodbi o Loraxu, brkatem bitju, ki se bori za zaščito gozdov.

Pri nas bomo risanko, ki v slovenske kinematografe prihaja 29. marca, gledali v sinhronizirani različici, animiranim junakom pa so glasove med drugim posodili Lado Bizovičar, Branko Završan, Tadej Pišek, Nataša Barbara Gračner, Uroš Potočnik, Maja Keuc, Zvezdana Mlakar in drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.