Liz prinesla Hughu Grantu milijone

Foto: Žurnal24 Ime Elizabeth je za Hugha očitno usodno – dolga leta je bil v "on/off" razmerju
Hugh Grant ni več samo večni samec, večni mladenič, mojster norčevanja iz samega sebe in modrooki angleški pavliha razmršenih las.
Oglej si celoten članek
Grant je po zaslugi pametnega nakupa pred šestimi leti zdaj tudi premeten zbiralec moderne umetnosti, ki mu je uspel zadetek v polno. Kultno delo Andyja Warhola, portret Elizabeth Taylor, je junak romantičnih komedij, ki se praviloma zapleta v filmska ljubezenska razmerja, v Londonu kupil pred šestimi leti za štiri milijone dolarjev. Turkizno Liz, eno od trinajstih slik, ki jih je Warhol leta 1963 izdelal iz fotografije Elizabeth Taylor, so v torek na dražbi v New Yorku neznanemu kupcu prodali za 23,6 milijona dolarjev. Pred dražbo so bila pričakovanja še večja – nekateri poznavalci so mislili, da bi 47-letni Grant lahko za Warholovo umetnino iztržil celo 35 milijonov dolarjev.

Andy Warhol se je s podobnimi portreti poklonil večim ikonam – v različnih barvah je tako naredil tudi portrete Marilyn Monroe in Jackie Kennedy.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.