Za limonine kolačke z vetrci najprej penasto umešamo sladkor in maslo. Postopoma dodajamo jajca in dobro premešamo. Prilijemo mleko in limonin sok ter mešamo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj Celzija.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo primešamo jajčno-sladkorni zmesi. Dodamo limonino lupinico in limonino marmelado ter dobro pregnetemo.
Model za mafine položimo na pekač in napolnimo vdolbinice s papirnatimi posodicami. Z žlico zmes enakomerno porazdelimo v posodice in pečemo približno 20 minut v pečici. Kolačke vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo.
Za beljakov preliv v vodni kopeli penasto stepemo beljake in sladkor. Odstavimo iz vodne kopeli in nadaljujemo s stepanjem, dokler se zmes ne ohladi. Zdaj lahko z brizgalnikom na kolačkih že oblikujemo vetrce, lahko pa zmesi dodamo še sredico vaniljevega stroka in koščke masla ter zmešamo z mešalnikom. Naj vas ne skrbi, če bo beljakov sneg ob dodatku masla upadel. Še naprej stepamo, da dobi beljakov sneg pravo konsistenco. Preliv postavimo za eno uro v hladilnik, da ga bo lažje nanašati na kolačke.
Z beljakovim prelivom napolnimo brizgalnik in okrasimo ohlajene kolačke.
Pri limoninih kolačkih z vetrcem samo iz beljakov lahko za lepši videz sneg ožgemo z bunsenovim gorilnikom.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.