Potrebujete:
- olivno olje
- 2 čebuli
- 20 dag stebelne zelene
- 20 dag rdeče leče
- 1 malo pločevinka pelatov (45 dag)
- mešanico mediteranskih začimb
- sol
- poper
- peteršilj
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Čebulo olupite in narežite na kolesca, stebelno zeleno narežite na koščke.
- Na olivnem olju nekaj minut pražite čebulo in stebelno zeleno.
- Lečo oplaknite in jo dodajte k čebuli in zeleni. Pražite še dve minuti.
- Dodajte pretlačene pelate in nekaj decilitrov vode.
- Solite, poprajte in zavrite.
- Kuhajte dobrih dvajset minut, vmes po potrebi dodajte malo vode in začinite z mediteranskimi začimbami.
- Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in potresite z nasekljanim peteršiljem.
- Po želji postrezite s popraženimi mandljevimi lističi ali popraženim česnom, narezanim na tanke lističe.
Dober tek!