Lečina juha s paradižnikom

Foto: Žurnal24 Juhe so pozimi še bolj dobrodošle. (Foto: Shutterstock)
Hranljiva, preprosta in okusna – juha s paradižnikom, lečo in čebulo je odlična za mrzle zimske dni. Postrezite jo z rženim ali polnozrnatim kruhom.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • olivno olje
  • 2 čebuli
  • 20 dag stebelne zelene
  • 20 dag rdeče leče
  • 1 malo pločevinka pelatov (45 dag)
  • mešanico mediteranskih začimb
  • sol
  • poper
  • peteršilj

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Čebulo olupite in narežite na kolesca, stebelno zeleno narežite na koščke.
  • Na olivnem olju nekaj minut pražite čebulo in stebelno zeleno.
  • Lečo oplaknite in jo dodajte k čebuli in zeleni. Pražite še dve minuti.
  • Dodajte pretlačene pelate in nekaj decilitrov vode.
  • Solite, poprajte in zavrite.
  • Kuhajte dobrih dvajset minut, vmes po potrebi dodajte malo vode in začinite z mediteranskimi začimbami.
  • Juho pretlačite s paličnim mešalnikom in potresite z nasekljanim peteršiljem.
  • Po želji postrezite s popraženimi mandljevimi lističi ali popraženim česnom, narezanim na tanke lističe.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.