Lažni duhovnik bi poslušal grehe

Foto: Žurnal24 "Duhovnik" se je očitno naslajal nad izpovedmi napak drugih.
V vatikanski baziliki sv. Petra so odkrili lažnega duhovnika, ki se je ravno napotil v spovednico poslušat pregrehe vernikov.
Oglej si celoten članek

Sodnik te najmanjše male državice Gianluigi Marrone je to povedal za vatikanski časnik L'Osservatore Romano, ni pa pojasnil, kdaj se je nenavadni dogodek pripetil.

Nepridiprava s talarjem so ujeli po naključju. Bil je oblečen kot preostali duhovniki, pri sebi pa je imel celo pravo vatikansko prepustnico, vendar je osebje bazilike zaradi njegovega nenavadnega vedenja nemudoma posumilo, da gre za prevaranta. Dokončno ga je razkrinkala poizvedba pri italijanskih oblasteh, kjer so ga enkrat tudi že obravnavali kot osebo, ki se je izdajala za duhovnika. Sodnik ga je zaslišal, kakšno kazen so mu naložili za uzurpiranje duhovniškega poslanstva, pa ni znano.

V Vatikanu imajo glede kriminala sicer največ dela s tatovi denarnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.