Čas priprave: približno 50 minut
Potrebovali boste naslednje sestavine:
Za biskvit:
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vanilin sladkorja
- 75 g moke
- 50 g jedilnega škroba
- 1 noževo konico pecilnega praška
Za nadev:
- 125 ml ledenega čaja z okusom breskve
- 3 mandarine brez pečk
- 6 lističev želatine
- 2 rumenjaka
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g maskarponeja
- 375 ml smetane
Priprava
Pečico segrejete na 175 stopinj Celzija (ventilatorsko na 155). Najprej ločite rumenjake in beljake. V eni posodi penasto stepite rumenjake, 3 žlice vode, sladkor in vanilin sladkor, v drugi pa beljake stepite v čvrst sneg in stresite na rumenjake. Zmešajte moko, škrob in pecilni prašek, to presejte na beljake in vse skupaj rahlo zmešajte.
Pekač obložite s papirjem za peko, napolnite s testom in pecite približno 12 minut. Biskvit prevrnite na s sladkorjem posuto kuhinjsko krpo, odstranite papir in ga s pomočjo krpe močno zavijte.
Segrejte ledeni čaj. Mandarine olupite in v čaju na hitro pokuhajte. Nato sadje vzemite iz čaja in v njem raztopite želatino.
Penasto stepite rumenjake in sladkor, namenjena za nadev. Umešajte maskarpone in čaj z želatino. Postavite na hladno, da začne masa želirati. Takrat čvrsto stepite smetano, ji dodajte mandarine in umešajte kremo.
Biskvit razvijte, namažite s kremo, dobro zavijte in postavite v hladilnik. Rolado posujte s sladkorjem v prahu ali pa se pregrešite in jo prelijte s čokoladno glazuro. Okrasite jo s smetano in koščki mandarine.