Kučmice

Foto: Žurnal24 Slastne kučmice
Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš… Prepustite se vzdušju in poskusite fenomenalne kučmice!
Oglej si celoten članek

Potrebovali boste naslednje sestavine:

Za biskvit

  • 4 jajca,
  • 20 dag sladkorja,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • 1 dcl mleka,
  • 1 dcl olja,
  • 20 dag moke,
  • 1 pecilni prašek,
  • 2 žlici kakava (po želji).

Za kremo
  • 3 dcl mleka,
  • 3 žlice sladkorja,
  • 4 žlice ostre moke,
  • 125 dag margarine,
  • 1 vanilijev sladkor,
  • jedilno čokolado (po okusu),
  • kokosovo moko (po okusu).

Priprava
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor zmešajte in postopoma dodajajte mleko, olje ter moko s pecilnim praškom. Če želite, da je pecivo temne barve, dodajte kakav. Zmes pomešajte s snegom iz beljakov. Pecite približno 10 do 15 minut.

Za kremo zavrite mleko, vanj zakuhajte sladkor in premešajte z moko. Vse skupaj skuhajte kot puding. Ohlajenega postavite v hladilnik, da se shladi. Ko je krema ohlajena, najprej zmešajte margarino, vanilijev sladkor in dodajte ohlajeno kremo.

Iz biskvita izrežite kroge. Na en krog namažite kremo in ga z drugim stisnite skupaj. Okrog namažite s kremo, povaljajte v kokosovi moki in na vrhu prelijte s čokoladnim prelivom.

Če se vam zdi recept preveč zapleten, poskusite namesto biskvita uporabiti navadne okrogle piškote, namesto kreme pa vanilijev puding.

Ne pozabite si oblizniti prstov!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.