Potrebovali boste naslednje sestavine:
Za biskvit
- 4 jajca,
- 20 dag sladkorja,
- 1 vanilijev sladkor,
- 1 dcl mleka,
- 1 dcl olja,
- 20 dag moke,
- 1 pecilni prašek,
- 2 žlici kakava (po želji).
Za kremo
- 3 dcl mleka,
- 3 žlice sladkorja,
- 4 žlice ostre moke,
- 125 dag margarine,
- 1 vanilijev sladkor,
- jedilno čokolado (po okusu),
- kokosovo moko (po okusu).
Priprava
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor zmešajte in postopoma dodajajte mleko, olje ter moko s pecilnim praškom. Če želite, da je pecivo temne barve, dodajte kakav. Zmes pomešajte s snegom iz beljakov. Pecite približno 10 do 15 minut.
Za kremo zavrite mleko, vanj zakuhajte sladkor in premešajte z moko. Vse skupaj skuhajte kot puding. Ohlajenega postavite v hladilnik, da se shladi. Ko je krema ohlajena, najprej zmešajte margarino, vanilijev sladkor in dodajte ohlajeno kremo.
Iz biskvita izrežite kroge. Na en krog namažite kremo in ga z drugim stisnite skupaj. Okrog namažite s kremo, povaljajte v kokosovi moki in na vrhu prelijte s čokoladnim prelivom.
Če se vam zdi recept preveč zapleten, poskusite namesto biskvita uporabiti navadne okrogle piškote, namesto kreme pa vanilijev puding.
Ne pozabite si oblizniti prstov!