Potrebujete:
- 6 jajc
- 2 žlici majoneze
- 2 žlici kisle smetane
- peteršilj, drobnjak ali koper
- sol
- poper
- 20 dag dimljenega lososa
- polnozrnat ali ržen kruh
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Jajca trdo skuhajte in jih ohladite.
- Ohlajena jajca olupite in štiri pretlačite z vilicami, dve pa narežite na tanke rezine.
- Pretlačena jajca zmešajte z majonezo in kislo smetano. Namesto majoneze lahko dodate nekaj žlic olivnega olja, kislo smetano pa v tem primeru izpustite.
- Dodajte dve ali tri žlice nasekljanih zelišč (uporabite peteršilj, koper, drobnjak ...), solite, poprajte in zmešajte.
- Jajčni namaz nato lahko priredite po svoje. Dodajte drobno nasekljane inčunove fileje, kisle kumarice, kapre, olive, tunino ...
- Kruhke obložite z namazom, dimljenim lososom in rezinami trdo kuhanih jajc.
Dober tek!