Krompirjeve ladjice z mletim mesom

Foto: Žurnal24 Krompir na tisoč in en način
Tokrat naj bo za kosilo zanimiva kombinacija krompirja, polnjenega z mletim mesom. Pripravite krompirjeve ladjice in se spustite s tokom ...
Oglej si celoten članek

Za 4 osebe boste potrebovali naslednje:

  • 8 velikih moknatih krompirjev,
  • 2 zeleni papriki,
  • 400 g paradižnika,
  • 1 žlico olivnega olja,
  • 250 g mletega govejega mesa,
  • 100 g naribanega sira,
  • sol in beli poper,
  • nekaj kapljic tabaska.

Priprava
Krompir temeljito operite in ga po dolgem razpolovite. Vsako polovico krompirja izdolbite z ostro žlico, pri čemer pustite približno 1 cm debele stene. Tretjino krompirjevega mesa na drobno sesekljajte, ostanek pa pustite za pripravo druge jedi.

Paprike operite, očistite in narežite na kocke. Paradižnike prelijte z vrelo vodo in jih pustite, da malo počivajo. S hladno vodo jih ohladite in olupite. Odstranite semena in trde vitice pecljev ter jih narežite na kocke.

Na ponvi segrejte olje in na močnem ognju na njem kratko popecite mleto meso. Dodajte olupljen paradižnik in ga dušite skupaj z mesom tako dolgo, da vsa tekočina izpari. Nato umešajte paprike, sesekljan krompir in sir, maso posolite, popoprajte in začinite z nekaj kapljicami tabaska.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Izdolbeni krompir napolnite z mesno zmesjo in kose polagajte enega poleg drugega v velik model za narastke ali na pekač. Polnjeni krompir pecite v pečici pri 160 stopinjah približno 45 minut – toliko, da postane mehak in na površini dobi lepo zlatorjavo barvo.

Zraven ponudite še solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.