Potrebujete:
- 1 kg krompirja
- 2 čebuli
- nekaj kislih kumaric
- košček stebelne zelene
- nekaj vejic peteršilja, drobnjaka in kopra
- olivno olje
- 1 limono
- 2 v olju vložena inčunova fileja
- 1 žlico kaper
- sol
Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.
Priprava:
- Krompir (izberite približno enako velike gomolje) operite in ga skuhajte v oblicah. Kuhajte ga približno pol ure, odcedite, še toplega olupite in narežite na rezine.
- Stebelno zeleno operite in narežite na koščke, čebulo olupite in narežite na tanka kolesca.
- Kisle kumarice narežite na kolesca.
- Peteršilj, koper in drobnjak drobno nasekljajte. Nasekljajte tudi kapre in inčunove fileje ter jih zmešajte z zelišči, nekaj žlicami olivnega olja in limoninim sokom. Če želite, dodajte malo nastrgane limonine lupinice.
- Krompir, stebelno zeleno, čebulo in kisle kumarice zmešajte s pripravljeno polivko. Dosolite po okusu.
- Solati po želji dodajte tanke rezine suhe salame (dodajte na koncu), grah, trdo kuhana jajca, tunino ...
Dober tek!