Za krompirjevo juho z gobami najprej očistimo gobe in jih narežemo na lističe. Česen (ali čebulo) in pol peteršilja sesekljamo.
Na vroče olje damo česen (ali čebulo) in peteršilj. Ko zadiši, dodamo gobe in počasi pražimo od 10 do 15 minut. Nato malo pomokamo, hitro pomešamo in zalijemo z jušno osnovo.
Dodamo še na kocke narezan krompir in korenje ter lovorov list. Po okusu solimo in popramo ter kuhamo. Ko je krompir mehak, začinimo še s preostalo polovico peteršilja in majaronom. Okisamo po okusu. (S paličnim mešalnikom lahko del juhe zmiksamo.)
Krompirjevo juho z gobami postrežemo v ogretih krožnikih in dodamo žlico kisle smetane.
Nasvet:
K gobovi juhi se prilega okusen kos domačega kruha ali ajdovi žganci.
Namesto svežih gob lahko uporabimo tudi zamrznjene ali posušene (posušenih v tem primeru uporabimo manj).
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.