Krofi z vaniljevo kremo

Foto: jazkuham.si
Foto: jazkuham.si
Če imate raje kot marmeladne krofe z vaniljevo kremo, vas bo morda navdušil spodnji recept. Prijetno sladkanje.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu (za posip)
  • 16 jajc (samo rumenjaki)
  • 200 g masla
  • 1 kanček ruma
  • 150 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • limonina lupina (neškropljena)

Predtesto:

  • 1 kg moke
  • 50 g kvasa
  • 250 ml (mlačnega) mleka
  • 10 g sladkorja

Vaniljeva krema:

  • 1/2 l mleka
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja
  • 30 g vaniljevega pudinga v prahu
  • 1/8 l sladke smetane
  • 20 ml ruma

Priprava:

  • Za pustne krofe z vaniljevo kremo najprej pripravimo kremo. Zmešamo in prevremo mleko, sladkor in vaniljev sladkor. Pazimo, da ne gre preko roba posode.
  • Zavitek pudinga zmešamo s sladko smetano, hitro vmešamo v vroče mleko in vse še enkrat prevremo. Dodamo rum in pustimo, da se ohladi.
  • Pripravimo testo in kvašeno testo. Recept najdete na naši strani.
  • Vzhajano kvašeno testo razvaljamo na štiri ali pet milimetrov debelo. Izrežemo kroge (premer šest centimetrov), robove namažemo z razžvrkljanim jajcem, na sredino namažemo vaniljevo kremo (približno eno čajno žličko), čez položimo še en krog testa, robove potlačimo.
  • Na toplem prostoru brez prepiha pustimo pokrite krofe približno eno uro, da vzhajajo na dvojno velikost.
  • V vročem olju in pokriti posodi ocvremo krofe na eni strani, da dobijo svetlo rjavo barvo, posodo odkrijemo in jih ocvremo še na drugi strani.
  • Krofe z vaniljevo kremo odcedimo na papirnatih brisačah in še tople posipamo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

  • Z vaniljevo kremo lahko napolnimo tudi že ocvrte krofe. Pri tem uporabimo brizgalko za marmelado. Lahko pa krof prerežemo na pol in en del premažemo z vaniljevo kremo.
  • Lahko pa tudi iz sredine krofa odrežemo manjši del in ga napolnimo s kremo.

še več receptov za krofe poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.